رسانه ها
Medea
تله ویزیون
Television
سینما
Cinema
تیاتر
Theare
شناسنامه
Aboqat Me
میزبان
Home
پشتِ اَبر
Behind The Cloud
نوشته ها
Writings
نشان ها
Awards
پُوسترها
Posters
داوری
Jury
  آموختن و آموزش
Learning & Teaching

 

تله ویزیون  Television

 

ز یرگنبدکبود     Zir e Gonbad e Kabood

 

کارگردان و آراینده:  هرمزهدایت 

 Director & Designer : Hormoz  Hedayat

 

گروه کودک و نوجوان شبکه یک  1368    Channel 1 1989

 

 

 

شبیخون !

     آغازِ دهه‌یِ 60‌ همراه بود با شبیخونِ بی‌پروایِ گروهی که دستِ‌کم برایِ من بیگانه بودند، بر پیکرِ ساختارهایِ کاری و به‌ویژه فرهنگی به بهانه‌یِ پاکسازی و بازسازی نیروی انسانی. نگارنده از کسانی بود که بیشترین آسیب‌ها را از این رویدادِ به‌گونه‌ای خانمان‌سوز دید. و این برپایه‌یِ دو(واقعیت)روی‌داد. نخست این‌که جایگاهِ کاری و پیروزی‌هایِ به‌دست آورده‌ام به‌اندازه‌ای بود که به‌سادگی زمینه‌سازِ بدخواهی و بُخلِ دیگران بشود. دیگر این‌که با کرنش و باج‌دِهی ناسازگار بودم. دربخشِ دویمِ شناسنامه، چکیده‌ای از این داستان را آورده‌ام. پیامدِ آسیبِ شوم و پرونده‌سازی‌هایِ در پِی‌اَش تا به‌امروزهم دست از سرم بر نداشته است. جوری که گویی هرآن‌چه تا آن‌زمان اندوخته‌ای را در دمی پای‌مال کنند. هرچند همزمان دستِ روزگار با شناختی که از آفریدگانِ خود دارد و به‌یاریِ دوستانی که آگاهی به‌توانایی‌هایِ نگارنده داشتند، پیشنهاد همکاری با تلویزیونِ آن‌روزگار را به من دادند. این‌گونه(قطارِ)کارِ فرهنگی باز نه‌ایستاد و تنها (خط) جابه‌جا کرد. و به‌ناچار با آغازی دوباره از[صفر]. برنامه‌یِ "زیرِ گنبدِ کبود"یکی از همین کارها بود که در ایستگاه‌های(بعدی)به‌نگارنده پیشنهاد شد و یک‌جورهایی دست دویم بود. داستانِ کار این‌گونه بود:

          مرضیه برومند که از نویسندگانِ این کار کودک و نوجوان و از دیگرسو دوست و هم‌شاگردیِ دیرینِ نگارنده، و آگاه به‌روزگارم نیز بود، از من خواست که کارگردانیِ آنرا بپذیرم و برایِ براه آوردنم گفت: اگر تو نپذیری کسی را در راهروهای سازمان پیدا می‌کنند و کار را بدو می‌سپارند. حتی برایِ نمونه از کسی‌هم نام برد. نمی‌خواست کار از دست برود. گفتنی است که سِریِ نخست آنرا دوست و همشاگردیِ دیگرمان بهرام شاه محمدلو کار کرده بود و در آن‌زمان با سازمان(مشکل) داشت و(البته)با(توافق)او و مرضیه برومند، کار به‌من پیشنهاد شد. همراهِ همان گروهی که با بهرام کار می‌کردند و خود داستانی را پیش آورد که برای شما نیز شاید شنیدنی باشد و پایین‌تر بدان نیز می‌پردازم، کار را به‌انجام رسانیدم.

ویرایش 1392  Edited at 2013 

 

هرمز هدایت  Hormoz Hedayat

 

Director, Designer & Actor گارگردان، طراح و بازیگر

 

نویسندگان:      :written by  

 

مرضیه برومند Marzieh Boroumand     

رضا بابک  Reza Babak

و ...   

& ...

 

 

 

    Acted by:    :بازی

 

 آزاده پور مختار   Azadeh Pourmokhtar

 

غلامحسین بهرامی    Gholamhosseyn Bahrami

 

شهین نیک ذات    Shahin Nikzat   عباس ظفری   Abass Zafari

 

محسن شیخی  Mohsen Sheykhi    مهرداد اَبرُوان Mehrdad Abrovan

 

عباس رضادوست    Abass Rezadoust

 

 

 

آهنگ ساز :  بهرام دهقان یار    Composer :  Bahram Dehghanyar

 

Puppet maker : Adel Bezdoudeh  ساخت عروسک :  عادل بزدوده

 

نمابندی : گیتی جوادی    Television director :  Giti Javadi

         

گروه کودک و نوجوان شبکه یک ( سال 1368 ) 

           

Children & Youth Group of Charnel One 1989

 

 

زن بابا !

     دوستم بهرام شامحمدلو داستان‌ها را با نامِ آقای حکایتی بازگو می‌کرد و نگارنده در رَوَندِ تازه‌یِ کار، با نام آقایِ روایتی، آن‌را همراهِ همسرم "آزاده پورمختار" و "شهین نیک‌ذات"درجایگاهِ خانواده، داستان‌ها را بازمی‌گفتیم. شهین‌ نیک‌ذات هم‌چون آزاده، از شمارِ دانشجویانی بود که در کارگاهِ نمایشِ مدرسه‌یِ عالیِ شمیران که از سویِ نگارنده برپا می‌شد، آموزش می‌دید. پی‌آمدِ این‌کلاس‌ها درکنارِ آموزش، به‌نمایش درآمدنِ دو نوشته‌یِ ایرانی و یک‌نمایشنامه از"تورنتون وایلدر" برگردانِ منوچهرآتشی" و یک نمایشِ بدون آوا بود که در دو بخش آموزش و تاتر بیشتر به آن‌ها پرداخته‌ام. پیش‌تر گفتم که دیگرِ بازیگران ‌همان‌هایی بودند که با بهرام‌شامحمدلو کار می‌کردند. این رُخداد داستان‌هایی را پیش آورد که پی‌آمدِ این‌گونه جابجایی‌هااست. از آن‌شمار برخورد همین بازیگران به‌جامانده از سریِ پیشین بود که در آغازِ کار، گویی برای‌ِشان زن بابا آمده است. به‎‌ یکی از آنان به نام محسن شیخی که بیش از دیگران در این برخورد زیاده روی می‌کرد و این را می‌شد در وفایِ به‌راهنمایِ پیشین‌اش دانست. همین‌هم بود، چرا که نشان به آن‌نشانی، از میانه‌یِ راه همین دلبستگی را به‌راهنمایِ تازه‌اش که نگارنده بود، نشان داد. تا آنجا که بیش از دیگران در گرفتاری هایی که از پیامدهای این‌گونه کارها است کنارم ایستاد. انگیزه‌ام ازیاد آوریِ این داستان، نخست پی آمدِ پذیرفتن کار بر زمین مانده است و دیگری، گرفتاریِ کار کردن با پوششی به‌نام کارگردان هنری‌است که از بنیاد بی‌جا نام‌گذاری شده است. در جایِ خود گسترده‌تر به‌این‌ها خواهم پرداخت. هرچند رفته رفته گویی این گرفتاری‌ها کمرنگ‌تر شده و یا جایِ خود را به گرفتاری‌هایِ تازه‌تری داده است.

ویرایش 1392  Edited at 2013 

 

نشان ها

پُوسترها

نوشته ها

داوری

آموزش

رسانه ها

سینما

تله ویزیون

تیاتر

شناسنا مه

میزبان

Awards

Posters

Writings

Jury

Teaching

Media

Cinema

Television

Theatre

About me

Home

 

Covered by the Cloud

پُشتِ اَبر